fredag 10. januar 2014

Praksis Fredag 8.

Back on track!

Da er man tilbake på jobb med kunnskap å ernære seg av! Ferien var lang, lang nok, noe som medfører latskap og hukommelsestap av det man har lært seg. Men flaks så fikk jeg en god start på dagen med masse å gjør, blant annet en tur innom Drammen!

08:00-09:00

Til å starte dagen med fikk jeg som oppgave å skru inn den nye Harddisken, grunnen til at vi måtte bytte harddisk var fordi at den gamle var treg og skadet. Det vi gjorde var å klone alt det gamle innholdet i den gamle Harddisken over til den nye, noe som tok veldig lang tid ettersom den gamle Harddisken var så treg. Men når det var gjort så skrudde vi den inn i maskinen, og sjekket om alt virket. Når vi logga på så stod det at maskinen hadde "funnet" Harddisken, men den hadde jo selvfølgelig ikke det, så vi kjørte CMD som administrator og skrev inn følgende kommando; "CHKDSK /F", det står for "checkdisk". Grunnen til at vi gjorde det slik er for å få maskinen til å skjønne at det var en ny Harddisk i systemet, og at han måtte begynne å jobbe med den. Etter at vi hadde gjort det så var det å restarte maskinen, grunnen til det er fordi at da kan maskinen jobbe inn Harddisken med systemet. 

09:00-10:00

Masse av tiden var brukt på å kjøre dit, og under denne tiden var det helt dødt.

10:00-11:00

Når vi kom fram til kunden så var vi introdusert med en søt bikkje som stod å glante på oss, ikke aggressivt, men mer som at han ville leke. Men ihvertfall, vi gikk til maskinen som ikke var istand, og tok ut trommelen. En trommel er det som tar hånd om fargeblanding, også hvor fargen er, og den var ikke helt ok ettersom at det var feil fargeblanding, og plassering av farge på arkene. Men vi byttet den gamle og satt inn den nye, så testet vi om det funket men det var ikke helt der vi ville ha den. Det vi gjorde så var å oppdatere driveren, fordi den gamle var ut datert, noe som kan medføre farge forstyrrelser. Når vi hadde fikset den nye driveren, og teste alt på nytt så funket alt som det skulle. 

  11:00-11:20

Til lunsj stakk vi innom Mcdonalds og spiste, nam! Dette var nok en av de beste lunsjene jeg har hatt på en veldig lang stund, pluss at jeg var veldig sulten, så alt smakte ekstra godt!

11:20-12:30

Turen hjem var lang og kjedelig, men jeg hadde med meg Paden så det gikk greit. 

12:30-16:00

Resten av dagen var veldig stille, absolutt ingenting skjedde. Det som vart gjort på slutten av dagen var at jeg gjorde lekser og slappet av, diskuterte diverse saker med de på jobben, og gledet meg til helgen!  


Kompetansemål:
  • planlegge, gjennomføre, dokumentere og vurdere systemdrift med utgangspunkt i eksisterende leveranseavtaler og gjeldende regelverk for helse, miljø og sikkerhet
  • planlegge, gjennomføre og dokumentere systemovervåking etter avtalte sikkerhetskrav og avtalt tjenestetilgjengelighet
  • Vedlikehold av maskinvarer, og printer.
  • planlegge og gjennomføre oppsett av en arbeidsplass i henhold til brukerens og virksomhetens kravspesifikasjon og gjeldende regelverk









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar