tirsdag 17. september 2013

Skruing av PC del 2.


Dette her er det vi kaller for HDD, eller "Harddrive". Harddrive er noe alle pc'er har, ettersom den blir brukt til lagring av programmer og mer på pc'n. overføring av data varierer på hvor stor bussbredden er, eller hvilken type bit du har. måten man regner ut det på er; 133 MB/s for 32-bit bred buss. (33.33 MHz × 32 bits × 1 byte/8 bits = 133 MB/s), men det er om du har 32 bits OS. 




Dette her er meg når jeg vasket av den gamle kjølepastaen på den termiskroverføreren og CPU'en. Jeg glemte å ta bilder av NÅR jeg vasket, men dette får holde. Grunnen til at jeg vasket var fordi at den gamle kjølepastaen hadde stivnet, og når den har stivnet så overfører den ikke like godt. Det jeg gjorde for å vaske var å bruke rengjøringklut for pc, og fuktet den med litt rødsprit. Grunnen til å fukte den med rødsprit var fordi at rødsprit løser den opp, slik at det blir lettere å fjerne den. når vasking av CPU'en og overføreren var ferdig, så tok jeg på et nytt lag med kjølepasta. Det som er lurt å tenke på når man skal ta på kjølepasta er å IKKE smøre det ut, fordi da kommer det luftbobler og da blir det oppbevart varme isteden for å kjøle.    

Dette her er USB porter. USB står for "Universell seriebuss" og blir brukt til det meste idag, for eksempel; å lade telefonen, å koble til musen eller annet. Det finnes mange typer USB'er, noen er småe og noen er store, og noen overfører raskere en andre. Som USB 1.0 støtter dataoverføring, men den overfører bare i 1,5 Mbit/s for mus, tastatur og slik. Men så har vi jo USB 1.1 som har en full speed modus på 12Mbit/s.


Her nede ser vi en RJ-45 eller bedre kjent som "telefonkabel", også så ser vi en Cat-6 kabel. Cat-6 kabel blir brukt til nettverk for å få tilgang til nett, og disse kablene skal greie overføringshastighet på opptil (10Gbit/s). Rj-45 kabelen blir også godt brukt til kobling av forbindelse med telefoner og og nettverk.   


Dette her er da en VGA kontakt, VGA blir brukt til blant annet å overføre bilder ifra en skjerm til en annen skjerm. 


Dette her er en COM-port, COM-port blir ikke brukt så mye idag, men den blir brukt. COM-port blir brukt til router og switcher for konfigurasjon, og grunnen til det er fordi at det er billig, enkelt også er det ikke noe tull med dem. Men den blir også brukt til mer, som automasjons maskiner og server datamaskiner utnytter seg fortsatt av COM-port idag. 


Dette her er da en strømuttak for pc'n, og her kan vi da se at den krever likespenning. Strøm uttak er viktig fordi at det er den som gir oss strøm.


Dette her er da noe vi kaller for "jack". Jack blir mest brukt idag for å fange opp analog signaler slik at vi kan høre lyd i våre øreklokker og høyttalere. Det finnes mange forskjellige Jack plugger, noen heter "TRS" og det står for "Tip, Ring, Sleeve", og det forklarer da formen for en jack og hva de ulike formene har som funksjon. Det finnes også "TRRS" som da er "Tip, Ring, Ring, Sleeve", og den her kan da antigen ha video eller mikrofon på den ene ringen. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar